Reactorul 1 al centralei nucleare din Flamanville, din nord-vestul Franţei, scos din serviciu joi, în urma izbucnirii unui incendiu într-o zonă non-nucleară, va rămâne oprit până pe 19 februarie, potrivit site-ului administratorului reţelei electrice de înaltă tensiune RTE, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest reactor, cu o capacitate de 1.300 de megawaţi, se alătură astfel altor şapte instalaţii nucleare EDF deja oprite în vederea unor controale în domeniul siguranţei din totalul de 58 de reactoare franceze, potrivit unor date furnizate de compania electrică şi publicate de RTE vineri.

”Incidentul a avut loc într-o zonă non-nucleară a instalaţiei. Nu ne aşteptăm ca reactorul să fie ţinut oprit mult timp”, a comentat un analist de la Bryan Garnier într-o notă.

”În caz contrar, acest lucru va pune în dificultate obiective ale grupului în termeni de producţie nucleară în 2017”, a adăugat el.

EDF mizează pe o producţie nucleară, în Franţa, între 390 şi 400 de terawaţi oră.

Al doilea reactor al Centralei Nucleare de la Flamanville continuă să producă energie electrică.

La Flamanville se află, de asemenea, şantierul EPR al unui reactor de a treia generaţie, care acumulează întârzieri şi costuri suplimentare.

Cinci persoane au suferit intoxicaţii uşoare cu fum în urma unei explozii produse joi la centrala nucleară din Flamanville.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.