Israelul a respins cu furie rezoluţia propusă de statele arabe şi votată vineri de Adunarea Generală a ONU care îndeamnă la un "armistiţiu umanitar" în Gaza, ambasadorul ţării afirmând că Israelul va continua să se apere, relatează The Times of Israel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Aceasta este o zi neagră pentru ONU şi pentru omenire", a declarat ambasadorul Israelului la ONU, Gilad Erdan, promiţând că ţara sa va folosi "toate mijloacele" în lupta împotriva Hamas.

"Astăzi este o zi care va rămâne ca o infamie. Am fost cu toţii martori că ONU nu mai deţine nici măcar un gram de legitimitate sau relevanţă", a declarat el.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În schimb, într-un comunicat de presă, Hamas declară: "Salutăm rezoluţia Adunării Generale a ONU care solicită un armistiţiu umanitar imediat şi cerem punerea sa în aplicare imediată pentru a permite aprovizionarea cu combustibil şi ajutor umanitar a civililor", scrie Le Monde.

Adunarea Generală a ONU a adoptat, vineri, cu o majoritate covârşitoare, o rezoluţie prin care cere un armistiţiu umanitar imediat între Israel şi militanţii palestinieni Hamas şi a solicitat accesul ajutoarelor în Fâşia Gaza asediată şi protecţia civililor. Rezoluţia, elaborată de statele arabe, nu este obligatorie, dar are greutate politică, influenţând temperatura globală în contextul în care Israelul îşi intensifică operaţiunile terestre în Gaza ca ripostă după cel mai devastator atac al Hamas asupra civililor din istoria de 75 de ani a Israelului, la 7 octombrie.

Rezoluţia a fost adoptată cu 120 de voturi pentru, în timp ce 45 de state s-au abţinut şi 14 - inclusiv Israelul şi Statele Unite - au votat împotrivă.

România, alături de Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria, Italia, dar şi Germania şi Marea Britanie, se numără printre cele 45 de state care s-au abţinut de la vot. În schimb, Ungaria, Austria, Cehia şi Croaţia au votat împotrivă, fiind alături de Statele Unite.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.