Ministrul israelian al Apărării Yoav Gallant anunţă sâmbătă că războiul împotriva Hamas a ”intrat într-o nouă fază”, după o noapte de bombardamente intense şi unei incursiuni a armatei în Fâşia Gaza, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am intrat într-o nouă fază în război. Ieri (vineri), pământul a tremurat la Gaza”, declară Yoav Gallant într-o înregistrare video publicată de serviciul său de presă.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, anunţa anterior că ofensiva Tsahalului este abia ”doar la început”.

”Forţele Tsahalului au intrat în (Fâşia) Gaza şi şi-au lărgit operaţiunile”, anunţa el.

Sâmbătă, armata israeliană a bombardat neîncetat Fâşia Gaza, după o noapte de atacuri aeriene intense, care au distrus sute de clădiri, potrivit salvatorilor, la trei săptămâni de la începutul unui război declanşat de un atac Hamas la 7 octombrie, cel mai sângeros din istoria Israelului.

În cea de-a 22-a zi războiului, care s-a soldat cu mii de morţi, enclava palestiniană, asediată de Israel şi în care se înghesuie 2,4 milioane de palestinieni privaţi de toate, este tăiată de lume în prezent, după oprirea telecomunicaţiilor şi Internetului.

ONU a avertizat că se teme de o ”avalansă de suferinţe umane” în Fâşia Gaza, unde armata israeliană desfăşoară o campanie de bombardamente devastatoare de la 7 octombrie, ca represalii faţă de atacul Hamas, în care au fost ucise peste 1.400 de persoane, în principal civili, potrivit autorităţilor israeliene.

Ministerul Sănătăţioi al Hamas, care se află la putere în Fâţia Gaza, a anunţat că 7.703 persoane, maoritate civili, inclusiv peste 3.500 de copii, au fost ucişi în bombardamente israeliene, cel mai sângeros bilanţ al unui război în Fâşia Gaza de la retragerea israeliană din enclavă, în 2005, după 38 de ani de ocupaţie.

Armata israeliană a anunţat că a lovit, în noaptea de sineri spre sâmbătă, ”150 de ţinte subterane” în nordul Fâşiei Gaza, de unde, susţine ea, Hamasul îşi conduce operaţiunile dintr-o reţea uriaşă de tuneluri subterane.

Ea a anunţat că a ucis” mai mulţi terorişti Hamas”.

Un purtător de cuvânt al Apărării Civile a Fâşiei Gaza, Mahmoud Bassal, a anunţat că ”sute de imobile şi case au fost distruse în întregime” în raidurile nocturne.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.