Un britanic care servea în armata israeliană a fost ucis şi mai mulţi americani s-ar afla printre victime, Guvernul încercând să verifice informaţia, transmite BBC. De asemenea, turişti de mai multe naţionalităţi sunt daţi dispăruţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un britanic care servea în armata israeliană a fost ucis într-unul dintre atacurile militanţilor Hamas, anunţă familia acestuia.

Nathanel Young, în vârstă de 20 de ani, servea în cadrul serviciilor de apărare israeliene când a fost ucis la graniţa cu Gaza.

Într-o declaraţie, fratele său, Eliot Young, a spus: ”Nathanel era plin de viaţă şi era sufletul petrecerii. Îşi iubea familia şi prietenii şi era iubit de toată lumea. Iubea muzica şi era un DJ talentat, fiind DJ atât la bază, cât şi la Benji's House".

Alţi doi cetăţeni britanici - Jake Marlowe şi Dan Darlington - sunt daţi dispăruţi în Israel în urma atacurilor de sâmbătă ale militanţilor palestinieni.

De asemenea, un cetăţean american se numără printre cei dispăruţi.

Tatăl unui cetăţean american în vârstă de 23 de ani a confirmat că fiul său se numără printre cei dispăruţi, după ce un festival de muzică în aer liber a fost atacat sâmbătă.

Hersh Golberg-Polin, născut în California şi cu dublă cetăţenie americană şi israeliană, le-a trimis părinţilor săi mesaje de tip "Vă iubesc" şi "Îmi pare rău" în timp ce avea loc atacul, a declarat tatăl său, Jonathan, pentru Jerusalem Post.

Goldberg-Polin şi-ar fi încheiat serviciul militar în aprilie şi de atunci lucra ca ospătar şi medic. El locuia în Israel de la vârsta de şapte ani.

"Vrem doar să fie acasă şi în siguranţă", a declarat Jonathan Polin pentru ziar.

O femeie din Germania a cerut informaţii despre fiica sa, despre care crede că a fost răpită de militanţi palestinieni la un festival din apropierea Fâşiei Gaza.

Shani Louk, o turistă germană, se afla la un festival pentru pace când militanţii Hamas au luat cu asalt zona.

Mama ei spune că a văzut o înregistrare video cu Shani "inconştientă într-o maşină" după ce a fost răpită.

Mai mulţi civili şi soldaţi israelieni sunt ţinuţi ostatici de Hamas, a declarat armata israeliană.

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că guvernul american a primit informaţii potrivit cărora mai mulţi americani au murit în Israel - şi că oficialii încearcă să verifice aceste informaţii.

Potrivit acestuia, este "probabil" ca în cursul zilei de astăzi, SUA să ofere detalii privind noua asistenţă militară pentru Israel.

"Primul nostru obiectiv este să ne asigurăm că Israelul are ceea ce are nevoie", a transmis Blinken.

Ultimul bilanţ al atacurilor arată căm pesten 600 de persoane au murit, numărul victimelor fiind în continuă creştere.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.