Zeci de persoane au fost rănite, inclusiv o femeie de 27 de ani şi bebeluşul ei de nouă luni, în urma unui atac al ruşilor în regiunea Herson din sudul Ucrainei, a afirmat, duminică, guvernatorul acesteia, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Regiunea Herson a trecut prin încă o noapte îngrozitoare”, a scris pe Telegram guvernatorul Oleksandr Prokudin.

Femeia şi bebeluşul au fost spitalizaţi, cu răni moderate, a spus el, adăugând că a fost rănit şi un medic al Crucii Roşii, în vârstă de 33 de ani.

Mai multe case şi conducte de gaze au fost avariate în urma atacului.

În ultimele 24 de ore, forţele ruse au lansat 59 de atacuri în Herson, a afirmat, pe Telegram, administraţia regiunii, între acestea fiind 19 bombardamente asupra oraşului Herson, centrul administrativ al regiunii.

Reuters precizează că nu a putut verifica în mod independent relatările.

Rusia nu a comentat până în prezent incidentul.

Rusia a desfăşurat frecvent lovituri aeriene şi bombardamente asupra Ucrainei, de la începutul invaziei la scară largă, în februarie 2022. Ucraina afirmă că face progrese graduale în contraofensiva sa din sud şi est.

Ambele părţi neagă că ţintesc civili, dar mii de civili din Ucraina au fost ucişi în atacuri care au lovit zine rezidenţiale, precum şi centre de enegie, apărare, porturi şi depozite de cereale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.