Într-un discurs adresat naţiunii sâmbătă seara, premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis să folosească "toată puterea" forţelor de apărare israeliene pentru a distruge capacităţile Hamas şi i-a sfătuit pe locuitorii din Gaza să "plece acum", relatează presa israeliană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Calificând evenimentele de sâmbătă drept ceva "nemaivăzut în Israel", el a proms că se va asigura că "nu se va mai întâmpla niciodată".

"Întregul guvern susţine această decizie. Forţele de apărare israeliene îşi vor folosi imediat toată puterea pentru a distruge capacităţile Hamas", a anunţat Netanyahu. "Ne vom lupta cu ei până la capăt şi vom răzbuna această zi neagră pe care au pus-o la cale pentru Israel şi poporul său", a promis premierul israelian.

Hamas "a invadat teritoriul israelian în această dimineaţă" şi a început un "război crud şi rău", vizând civili nevinovaţi, tineri şi bătrâni. "Vom câştiga acest război, dar preţul va fi insuportabil de greu", a spus Netanyahu.

Armata îşi va folosi imediat toată puterea pentru a dezactiva capacităţile Hamas, a continuat el.

"Acest război va lua timp, va fi dificil. Ne aşteaptă zile dificile", a avertizat Netanyahu.

Premierul a spus că armata îi curăţă în prezent pe teroriştii Hamas de peste tot pe unde s-au infiltrat, mergând din casă în casă şi "restabilind controlul".

El a transmis condoleanţe tuturor familiilor îndoliate şi a spus că se roagă pentru recuperarea celor răniţi.

Premierul a lăudat forţele de securitate şi pe membrii serviciilor de urgenţă şi a anunţat că a vorbit cu preşedintele Joe Biden, căruia i-a mulţumit pentru sprijinul său fără rezerve, precum şi cu alţi lideri, din Franţa, Marea Britanie şi nu numai, dând asigurări că a obţinut sprijin internaţional pentru "libertatea de acţiune" a Israelului.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.