Nouă persoane, inclusiv doi copii, au fost rănite într-un atac rus cu rachetă în centrul Dnipro (centru), un oraş cu un milion de locuitori,, vizând sediul unui comisariat în care se aflau membri ai Serviciilor ucrainene de informaţii interne (SBU) şi un bloc situat în faţa acestuia în care unele apartamente erau de vânzare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rusia va trebui să ”dea socoteală pentru faptele sale”, a declarat vineri seara Volodimir Zelenski.

”Teroarea rusă continuă”, a denunţat el.

Atacul a avut loc vineri seara, după ora locală 20.30 (şi ora României), fără ca o alertă aeriană să fie declanşată anterior.

”În prezent, ştim că sunt nouă răniţi, inclusiv doi copii”, a anunţat Serghii Kiruk de la serviciile ucrainene de urgenţă.

Un bilanţ anterior, anunţat de către Ministerul ucrainean de Interne anunţa cinci răniţi.

”Fratele meu era în acest imobil. A auzit prima explozie şi a încercat să fugă, dar a fost lovit de schijă în spatele capului”, declară o persoană în faţa unui bărbat căruia-i pica sânge din cap, evacuat de o ambulanţă.

Pompieri şi medici voluntari au urcat etaj cu etaj în bloc pentru a căuta eventuali noi răniţi, în timp ce trei ambulanţe aşteptau în faţa imobilului.

O clădire din spatele comisariatului, cu faţa către o faţadă spintecată, a fost făcută scrum.

Deputatul ucrainean Oleksandr Bakumov a anunţat pe Telegram că Dnipro a fost ţinta ”unui atac (rus) cu rachetă”.

Înregistrări video difuzate pe reţele de socializare şi în presa ucraineană surprind ultimele etaje ale unui complex rezidenţial în parte sfârtecate şi din care iese fum şi fragmente în curte.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că o clădire SBU de la Dnipro a fost atinsă în acest atac rusesc.

”Rachete ruseşti au semănat din nou teroarea”, a denunţat el într-o postare pe Telegram şi a promis să facă în aşa fel încât Rusia ”să dea socoteală pentru faptele sale” şi ”să fie pedepsită”.

Guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Serghii Lîsak, a evocat, la rândul său, un incendiu provocat pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi, într-o ”clădire administrativă”.

Acest atac în Ucraina a avut loc la câteva ore după ce Moscova a anunţat că a interceptat două rachete ucrainene în sud-vestul Rusiei.

Căderea unor fragmente din una dintre aceste rachete s-a soldat cu cel puţin 16 răniţi în oraşul Taganrog, situat în apropiere de frontiera cu Ucraina, potrivit autorităţilor ruse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.