Activiştii sirieni au anunţat că cel mai mare spital din cartierele rebele ale Alepului a fost lovit sâmbătă de raiduri aeriene pentru a doua oară în ultimele zile, după ce forţele guvernamentale şi aliaţii ruşi au lansat în urmă cu două săptămâni o ofensivă sângeroasă pentru recapturarea completă a metropolei asediate, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, diplomaţii francezi au condamnat bombardarea centrului medical, care este deja supraaglomerat de persoanele rănite în raidurile aeriene din ultimele două săptămâni. Ministrul de Externe, Jean-Marc Ayrault, a catalogat raidurile aeriene ale forţelor guvernamentale drept crime de război.

În trecut, metropola era cel mai vibrant centru comercial sirian, însă acum a devenit ţinta unei campanii militare majore a forţelor fidele preşedintelui Bashar al-Assad.

În ultimele două săptămâni, sute de civili sirieni au căzut victime raidurilor aeriene sângeroase, iar zeci de clădiri rezidenţiale au fost puse la pământ în cartierele estice ale metropolei, unde până la 250.000 de persoane locuiesc sub asediul dur al forţelor guvernamentale.

În timp ce condiţiile de viaţă ale civililor se înrăutăţesc în mod constant, cel mai mare centru medical disponibil a fost lovit sâmbătă de alte două proiectile ”butoi”.

 ”Două proiectile au lovit spitalul M10, existând indicii şi cu privire la lansarea unor proiectile de fragmentare”, a declarat Adhan Sahloul de la Societatea Medicală Americană Siriană (SAMS).

Sahloul a precizat că un grup redus de pacienţi şi medici ”erau în interiorul spitalului pentru triaj, bandajare şi cazuri de urgenţă” atunci când a început bombardamentul şi au rămas blocaţi în clădire.

Radiologistul Mohammad Abu Rajab a efectuat sâmbătă dimineaţă un apel de urgenţă din interiorul spitalului M10.

”Spitalul este distrus! SOS, toată lumea!”, a spus acesta într-un mesaj audio distribuit jurnaliştilor.

M10 a fost deja lovit miercuri de raidurile aeriene ale forţelor guvernamentale, care au vizat şi al doilea centru medical ca dimensiune din zonă. Secretarul General al Naţiunilor Unite a denunţat bombardamentele drept crime de război.

Bombardamentele anterioare au produs pagube însemnate pentru cele două facilităţi şi au lăsat doar şase centre medicale complet funcţionale în cartierele estice ale metropolei asediate.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat metropola Alep drept cel mai periculos loc din lume pentru lucrătorii medicali, iar mare parte din infrastructura medicală a oraşului a fost distrusă de raidurile aeriene.

Forţele guvernamentale siriene şi aliaţii ruşi au lansat pe 22 septembrie o ofensivă extrem de violentă cu obiectivul de a cuceri întreaga metropolă Alep, împărţită în disctrictele controlate de rebeli moderaţi, islamişti sau de executivul sirian. Această escaladare a violenţelor are loc în urma prăbuşirii unui armistiţiu temporar mediat de americani şi ruşi.

Peste 250 de persoane au fost ucise în ultima săptămână în raidurile aeriene care au lovit metropola Alep.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.