Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Moldova a publicat luni după-amiază ultimul sondaj de opinie înainte de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, potrivit căruia 55,6% dintre cei care se vor prezenta la urne vor vota pentru socialistul Igor Dodon. Între timp, 44,4% dintre alegători vor vota pentru candidata proeuropeană, Maia Sandu, informează deschide.md

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, 5,3% din persoanele chestionate au răspuns că nu se vor prezenta la urne în al doilea tur al scrutinului prezidenţial.

Persoanale chestionate au declarat că în primul tur au votat în proporţie de 43,2% cu Igor Dodon, 34,4% cu Maia Sandu, 5,9% cu Dumitru Ciubaşenco, 2,6% cu Iurie Leancă şi 1,1% cu Mihai Ghimpu.

Sondajul a avut loc în perioada 1-5 noiembrie pe un eşantion de 1075 de persoane în 78 de localităţi din Republica Moldova. Marja de eroare este de +/- 3%.

Comisia Electorală Centrală a anunţat că socialistul Igor Dodon a pbţinut 47,98% din voturi în primul scrutin al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, în vreme ce 38,71% din sufragii au mers la proeuropeana Maia Sandu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.