Qatarul a anunţat luni că a identificat-o pe mama unei nou-născute găsite la începutul lui octombrie pe aeroportul de la Doha, un abandon în urma căruia autorităţile au obligat pasagere la examene ginecologice, provocând un scandal, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Anchete au arătat că mama sugarei (...) a aruncat nou-născuta într-un coş de gunoi, la toaleta terminalului plecărilor, pe aeroport, şi că s-a îmbarcat către destinaţie”, a anunţat într-un comunicat procurorul din Doha.

Potrivit procurorului, părinţii bebeluşului sunt originari din ”ţări asiatice”. Qatarul foloseşte în general acest epitet pentru a desemna persoane din Asia de Sud, de unde vine un număr mare de muncitori imigranţi în acest stat mic.

El a precizat că s-au făcut demersuri în vederea ”arestării fugarei”, care se află în străinătate şi care riscă 15 ani de închisoare, pe care a catalogat-o drept ”condamnată”, ceea ce ar putea sugera că a fost judecată în absenţă.

Două surse de la Doha declară că autorităţile din Qatar au sesizat Interpolul cu privire la arestarea femeii.

Pasagere - inclusiv două britanice şi cel puţin 13 australiene - de la bordul a zece avioane Qatar Airways care au decolat de la Doha au fost supuse unor examene ginecologice în urma descopririi fetei în toatelele aeroportului, la 2 octombrie.

Autorităţile aerportului au anunţt că au vrut să stabilească dacă vreuna dintre ele a născut recent.

Qatarul, vizat de un val de critici internaţionale după dezvăluirea acestor examene forţate, la sfârşitul lui octombie, a anunţat câteva zile mai târziu că cei care se fac vinovaţi de aceste ”încălcări” urmează să fie deferiţi justiţiei.

Mama ”a avut o relaţie cu o persoană care are de asemenea naţionalitatea unei ţări asiatice, iar această relaţie a condus la naţterea sugarei care a fost găsită”, precizează procurorul, care adaugă că tatăl a ”recunoscut că a avut o relaţie cu mama nou-născutei”.

Potrivit procurorului, mama bebeluşului i-a ”trimis un mesaj cu fotografia nou-născutei imediat după naştere” şi i-a spus că a aruncat copilul înainte de plecare.

Analize ADN au confirmat identitatea părinţilor.

Toţi expatriaţii care se instalează pe o periooadă îndelungată în Qatar sunt obligaţi să doneze o cantitate mare de sânge în cadrul procesului administrativ.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.