Preşedintele rus Vladimir Putin s-a pronunţat luni împotriva oricărui conflict nuclear, în contextul în care ofensiva militară a Krelinului în Ucraina a reaprins temeri ale unei derive atomice, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Plecăm de la principiul că nu pot exista învingători într-un război nuclear şi că acesta din urmă nu trebuie să fie declanşat niciodată”, declară liderul de la Kremlin într-un mesaj adresat participanţilor la o Conferinţă a celor 191 de state semnatare ale Tratatului Neproliferării Nucleare (TNP).

În acest mesaj, publicat pe site-ul Kremlinului, Putin dă asigurări că Rusia va continua să urmeze ”litera şi spiritul” acestui tratat.

Rusia a anunţat că şi-a plasat forţele nucleare în stare de alertă, la puţin timp după ce a invadat Ucraina, la 24 februarie.

Vladimir Putin a evocat represalii ”rapide ca fulgerul” în cazul unei intervenţii directe a Occidentului în război.

Presa rusă de stat şi oficiali politici şi-au multiplicat trimiteri şi ameninţări abia voalate la o folosire a armei nucleare în Războiul din Ucraina.

Statele Unite, Regatul Unit şi Franţa au îndemnat luni Rusia ”să-şi înceteze retorica nucleară şi atitudinea iresponsabilă şi periculoasă” de după luarea cu asalt la scară mare a Ucrainei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.