Preşedintele rus Vladimir Putin a refuzat vineri să îl critice pe omologul său american Donald Trump pentru că a retras SUA din Acordul de la Paris, pentru combaterea încălzirii globale, şi a îndemnat lumea să nu îşi facă griji, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Nu vă faceţi griji, fiţi fericiţi”, a spus el la Forumul Economic de la Sankt Petersburg, referitor la anunţul făcut de Trump. El a apreciat, însă, că Washingtonul ar fi putut rămâne parte a acordului.

Liderul de la Kremlin a apreciat că acesta este un document bun. El a explicat că Rusia nu l-a ratificat deocamdată deoarece aşteaptă clarificarea unor aspecte tehnice.

Vicepremierul Arkadi Dvorkovici a dat asigurări că Moscova nu îşi schimbă decizia de a participa la acord, în pofida retragerii SUA. Pe de altă parte, un consilier al Kremlinului a avertizat că Acordul pentru Climă de la Paris nu poate fi pus în aplicare fără participarea Statelor Unite.

Donald Trump a anunţat joi că SUA se retrag din Acordul de la Paris, atrăgând critici din partea comunităţii internaţionale şi a unor companii importante.

“Nu vrem ca alţi lideri şi alte ţări să mai râdă de noi. Şi nu o vor mai face”, a insistat Trump. “Aceleaşi ţări care ne cer să rămânem în Acord sunt ţările care au costat împreună America mii de miliarde de dolari prin practici comerciale dure şi, în multe cazuri, prin contribuţii laxe la alianţia noastră militară crucială”, a adăugat el.

Acordul de la Paris, semnat de SUA şi alte 187 de ţări, este menit să ţină creşterea temperaturii globale “mult sub” 2 grade Celsius faţă de nivelul preindustrial. Numai Siria şi Niacaragua nu au semnat acordul.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.