Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat luni o lege care prelungeşte cu cinci ani perioada în care anumite categorii de ruşi fac parte din rezerva militară rusă, în timp ce Moscova îşi intensifică atacurile în Ucraina, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit acestor amendamente, publicate pe portalul oficial de informaţii juridice, legea ”privind datoria militară şi serviciul militar” creşte limita vârstei anumitor categorii de militari - soldaţi, marinari, sergenţi, maiştri, subofiţeri şi locotenenţi din Marină.

În cazul soldaţilor, marinarilor şi sergenţilor, limita de vârstă creşte de la 35 la 40 de ani.

În cazul maiştrilor şi subofiţerilor, limita creşte de la 45 la 50 de ani, iar al locotenenţilor din Marină de la 50 a 55 de ani.

Legea prevede şi o creştere a vârstei maxime a persoanelor din rezerva de mobilizare.

Aceste noi prevederi urmează să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2024 şi prevăd o perioadă de tranziţie până la 1 ianuarie 2028, când cetăţenii din rezervă încep să se pensioneze treptat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.