Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat miercuri un proiect de lege care prevede o creştere a valorii amenzilor în cazul unor infracţiuni la manifestaţii, după ce au avut loc manifestaţii uriaşe în susţinerea opozantului politic rus Aleksei Navalnîi, încarcerat, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noua lege prevede creşterea valorii amenzilor aplicate din cauza nesupunerii forţelor de ordine de la 1.000 la 4.000 de ruble (44.70 euro) şi un maximum de 15 zile de detenţie.

Legea prevede, de asemenea, aplicarea unor amenzi în valoare de până la 20.000 de ruble organizatorilor manifestaţiilor, în cazul în care aceştia încalcă legislaţia cu privire la finanţare.

Poliţia a arestat peste 11.000 de oameni la manifestaţii organizate anul acesta în semn de protest faţă de arestarea principalului opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, potrivit ONG-ului specializat în monitorzarea manifestaţiilor OVD-Info.

Aliaţii lui Aleksei Navalnîi - majoritatea aflaţi în prezent în exil în străinătate sau plasaţi în arest la domiciliu - au cerut îndemnat la o suspendare a manifestaţiilor în susţinerea opozantului până la primăvară.

Aleksei Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, a fost încarcerat în Rusia imediat după ce s-a întors în ţară din Germania, la 17 ianuarie, după cinci luni de îngrijiri medicale în urma unei presupuse otrăviri cu un agent neurotoxic de tip noviciok, de care îl acuză pe Putin şi FSB-ul.

La 2 februarie, el a fost condamnat la închisoare, prin comutarea unei pedepse cu suspendarea, într-un dosar de fraudă din 2014, acuzaţii pe care le respinge.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.