Preşedintele rus Vladimir Putin a catalogat drept "pălăvrăgeală" criticile G7 la adresa Moscovei şi a confirmat că îşi doreşte să se întâlnească cu preşedintele american Donald Trump, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vorbind la o conferinţă de presă în China, în urma unui summit regional de duminică, Putin a refuzat să comenteze cu privire la comunicatul final al G7, dar a numit criticile la adresa Rusiei ca fiind "nefondate” şi "pălăvrăgeală nefondată”, care "nu a dus nicăieri”.

Comentariile lui Putin vin după ce Trump a făcut apel vineri la ceilalţi lideri ai G7 să reintegreze în "club" Rusia, exclusă în 2014 din cauza anexării peninsulei Crimeea. Pre;edintele Vladimir Putin a spu că Rusia "nu a plecat niciodată” şi că "ceilalţi lideri mondiali au refuzat să vină către Rusia” în trecut.

"Trebuie să ne oprim din vorbit şi să nu ne mai imaginăm lucruri” a adăugat liderul rus.

Putin a precizat că un summit între el şi Trump ar fi binevenit şi că este, de asemenea, îngrijorat de posibilitatea unei noi curse a înarmării.

"Miniştrii noştri de externe ar trebui să discute şi să colaboreze unul cu celălalt îndeaproape”, a afirmat Putin, adăugând că "bineînţeles că întâlnirile faţă în faţă sunt necesare”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.