Preşedintele rus Vladimir Putin a numit cinci guvernatori interimari - în regiunile Tomsk, Saratov, Riazan şi Kirov şi în Republica Mari El - în urma unui val de demisii, potrivit unor decrete publicate miercuri pe site-ul Kremlinului, relatează Tass.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adjunctul şefului Departamentului prezidenţial pentru politici interne Vladimir Mazur îl îlocuieşte pe Serghei Jvaşkin, aflat în post de două mandate, din 2012, după ce acesta din urmă a demisionat miercuri din funcţie.

Viceguvernatorul Roman Busargin, şeful Guvernului regional, a fost numit în regiunea Saratov, după ce guvernatorul Valeri Radaiev, aflat în funcţie de zece ani, a demisionat.

Şeful Serviciului federal de statistică Pavel Malkov a fost numit în Riazan, după ce Nikolai Liubimov a anunţat că nu candidează la un nou mandat.

Un membru al Direcţiei prezidenţiale pentru susţinerea activităţilor Consiliului de Stat, Aleksander Sokolov, a fost numit în regiunea Kirov.

Preşedintele guvernului regional al kalmîkiei iuri Zaiţev a fost numit guvernator interimar al Mari El, în urma demisiei lui Aleksander Ievstifeev.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.