Preşedintele rus Vladimir Putin a respins luni, la Helsinki, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său american Donald Trump, în urma unui summit, acuzaţii potrivit cărora Moscova a cules informaţii compromiţătoare despre actualul locatar al Casei Albe sau despre membri ai familiei acestuia, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat despre aceste acuzaţii, liderul de la Kremlin le-a respins drept ”pure prostii”.

Putin a declarat că nu a ştiut despre vizita pe care Trump a făcut-o la Moscova cu câţiva ani înainte de alegerea acestuia, în 2016, pătată de acuzaţii potrivit cărora Rusia s-a amestecat în campanie cu scopul de a-l susţine pe miliardar.

Fostul agent KGB a ironizat ideea potrivit căreia servicii ruse de securitate încearcă să culeagă informaţii incriminatoare despre oameni de afaceri.

”Chiar credeţi că încercăm să urmărim fiecare om de afaceri?”, a ironizat el.

Putin a recunoscut însă că a vrut ca Trump să învingă în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, dar a dezminţit orice amestec al statului rus în alegerile americane din 2016.

Îndemnurile miliardarului republican din campania prezidenţială la relaţii mai bune cu Rusia l-au făcut ”bineînţeles” candidatul preferat al mutor ruşi, a argumentat el.

Întrebat dacă el a fost personal în favoarea lui Trump, Putin a răspuns ”da, voiam ca el să câştige, pentru că a vorbit despre normalizarea relaţiilor ruso-americane”.

El a respins totodată acuzaţii de complicitate între echipa de campanie a lui Trump şi Moscova drept ”prostii”.

Această acuzaţie îi îngrijorează pe mulţi alegători americani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.