Liderul rus Vladimir Putin a declarat vineri la summitul statelor din Comunitatea Statelor Independente (CSI), care are loc la Bişkek, în Kîrgîzstan, că Republica Moldova „îşi pierde identitatea”, din cauza politicii promovate de actuala conducere, a relatat agenţia Interfax, preluată de NewsMaker.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„O ţară ca Moldova practic îşi pierde identitatea. Elitele acestei ţări în general cred că nu sunt moldoveni, se numesc români. Dar aceasta este alegerea lor - o pierdere completă a identităţii ţării. Aceasta este alegerea actualei conduceri a Moldovei”, a spus Putin.

Liderul de la Moscova a punctat că „nimeni” în afară de cetăţenii Republicii Moldova, „care se consideră moldoveni, nu poate împiedica acest lucru”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

„Aceasta este alegerea fiecăruia dintre noi: vrem să ne păstrăm sau nu identitatea. Lucrul în cadrul CSI ne oferă această oportunitate şi, dimpotrivă, ne întăreşte poziţiile, fără a interfera în cooperarea unii cu alţii şi respectând caracteristicile noastre naţionale”, a declarat Putin.

Comentariile sale vin în condiţiile în care autorităţile de la Chişinău au anunţat că Republica Moldova se va retrage treptat din CSI, pe fondul agresiunii militare ruse împotriva Ucrainei. În 2023, Chişinăul a denunţat o serie de acorduri semnate în cadrul organizaţiei create în 1991, după destrămarea URSS, reaminteşte NewsMaker.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.