Preşedintele rus Vladimir Putin susţine că Moscova nu a văzut nicio dorinţă din partea Ucrainei de a a se conforma condiţiilor a ceea ce el a descris drept un acord de pace preliminar convenit în martie, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un dialog televizat cu reporferii după vizita în Iran, Putin a fost întrebat despre o posibilă întâlnire cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Liderul rus a răspuns că Kievul nu a respectat termenii unui acord de pace preliminar despre care a susţinut că a fost „practic, realizat” în martie.

”Desigur că rezultatul final ... depinde de dorinţa părţilor semnatare de a implementa înţelegerile la care s-a ajuns. Astăzi vedem că puterea de la Kiev nu are o astfel de dorinţă”, a afirmat liderul de la Kremlin.

El a adăugat că Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite s-au oferit să medieze între Rusia şi Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.