Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat că autorităţile au sub control situaţia crizei legate de coronavirus, el menţionând că totul se va rezolva, deşi duminică Rusia a înregistrat o creştere în privinţa numărului de cazuri de infectare, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un mesaj video cu ocazia Paştelui, Putin a spus că sărbătoarea religioasă va întări speranţa şi credinţa ruşilor. Liderul rus, filmat într-un fotoliu, în faţa unui şemineu, la reşedinţa sa din Moscova, a precizat că ţara are toate resursele pentru a face ceea ce este necesar pentru sănătatea oamenilor şi a economiei.

“Fiecare  nivel al puterii munceşte într-un mod organizat, responsabil şi oportun. Situaţia este sub control total. Toată societatea noastră este unită în faţa ameninţării comune”, a adăugat Putin.

Autorităţile şi clerul le-au cerut credincioşilor să rămână acasă în weekend-ul de Paşte, pentru siguranţa lor. Un reprezentant al bisericii i-a cerut însă poliţiei, sâmbătă, să fie înţelegătoare cu cei care încearcă totuşi să ajungă la biserică.

Duminică, Rusia a anunţat 6.060 noi cazuri de infectare cu coronavirus înregistrate în ultimele 24 de ore. Totalul este acum 42.853. Au murit în Rusia din cauza Covid-19 361 de persoane (48 în ultimele 24 de ore).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.