Preşedintele rus Vladimir Putin a denunţat miercuri ”tentative de a semăna panica”, pe Internet, din străinătate, în timp ce ţara sa se află în doliu în urma unui incendiu sângeros într-un centru comercial din Siberia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vedem, din nefericire, postări pe reţele de socializare, inclusiv din străinătate, menite să semene panica, să semene neîncrederea, să ridice oamenii unii împotriva altora”, a declarat Putin la o reuniune consacrată tragediei cu oficiali la nivel naţional.

”Nu putem să acceptăm asemenea lucruri în nicio circumstanţă”, a subliniat el.

Putin le-a cerut autorităţilor vizate să efectueze o anchetă ”total obiectivă şi transparentă” cu privire la această dramă, care s-a soldat duminică, la Kemerovo, cu 64 de morţi - între care 41 de copii.

”Chiar şi asemenea tragedii sunt folosite în scopuri provocatoare. Este un fapt şi avem de-a face cu el”, a declarat primul adjunct al directorului administraţiei prezidenţiale Serghei Kirienko, citat de agenţia RIA Novosti.

Furia este palpabilă în Rusia, la trei zile de la incendiul sângeros care a devastat centrul comercial la Kemerovo, în Siberia.

Potrivit anchetatorilor, sinistrul a fost cauzat de ”încălcări flagrante” ale regulilor de siguranţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.