Liderul rus Vladimir Putin ar forma "grupuri de luptă" secrete în ţări occidentale, inclusiv în Germania, care pot fi activate rapid, printr-o simplă notificare, scrie Daily Mail.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un expert şi biograf al lui Putin, Boris Reitschuster, afirmă în noua sa carte "Putin's Hidden War" că această armată este formată în tehnicile artelor marţiale ruse "sistema" şi luptele cu cuţitul, la fel ca forţele speciale ruse.

Autorul german afirmă că a "văzut" rapoarte întocmite de un serviciu european de informaţii care oferă detalii despre asemenea grupuri clandestine răspândite pe întregul continent.

"Asta înseamnă că liderul la Kremlin şi fostul şef din cadrul serviciilor de informaţii Putin are un acces direct la o reţea de luptători de elită în Vest", scria vineri cotidianul german Bild, înainte de lansarea cărţii, prevăzută săptămâna aceasta.

Potrivit lui Reitschuster, comandanţii acestei armate secrete provin din cadrul serviciului militar de spionaj GRU şi al trupelor aeropurtate de elită WDW. "Această forţă de luptă în teritoriul inamic este unul dintre pilonii războiului ascuns al lui Putin împotriva Vestului", apreciază el.

Agenţiile germane de informaţii au avertizat anterior, anul acesta, în legătură cu un plan al lui Putin de a destabiliza ţara prin propagandă.

Reitschuster afirmă că informaţiile pe care le-a "văzut" sugerează noile obiective sunt instigarea la tulburări civile care să falsifice procesul politic democratic şi să "propage idealuri nedemocratice".

Serviciile germane de spionaj acuzau Kremlinul, în ianuarie, că se află în spatele unor false informaţii despre o fată în vârstă de 13 ani, Lisa, care a afirmat că a fost violată la Berlin.

Fata a recunoscut ulterior că a inventat această poveste, dar după ce expaţi ruşi au ieşit în stradă şi au protestat inclusiv în faţa biroului cancelarului Angela Merkel.

Şcoli de autoapărare rusă sistema acţionează în Germania pentru a "camufla întâlniri ale unor agenţi" şi "sunt centre de recrutare a unor noi luptători pentru Kremlin", potrivit lui Reitschuster.

El susţine că servicii europene de informaţii au identificat anul trecut, în Germania, aproximativ 300 de bărbaţi implicaţi în mod activ în structuri sistema.

Printre cei formaţi special la Moscova s-ar afla, de asemenea, militari, poliţişti, funcţionari din cadrul sistemului judiciar şi transfugi din cadrul poliţiei şi forţelor de elită germane - Grenzschutzgruppe 9 der Bundespolizei (GSG 9) şi Kommando Spezialkräfte (KSK), cunoscuţi în domeniul securităţii.

"Aceşti sabotori cu educaţie de elită nu sunt un factor de neglijat. Ei sunt vizaţi pentru situaţii de criză şi formaţi să declanşeze tulburări, după ce evaluează documente în domeniul informaţiilor", adaugă Reitschuster.

El susţine că aceşti membri ai trupelor paramilitare ruse efectuează în prezent "manevre reale în munţi, în Elveţia, operează peste frontiere şi sunt deosebit de puternici în Cehia, unde îşi desfăşoară cea mai mare parte a exerciţiilor".

Reitschuster susţine că recruţii, care pot fi activaţi imediat, printr-o notificare, primesc toţi paşapoarte ruse, sunt formaţi în vederea unor misiuni de sabotaj şi manipularea explozivilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.