Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că relaţiile dintre Moscova şi Washington devin din ce în ce mai rele, notând într-un interviu publicat joi că administraţia americană a impus numeroase sancţiuni Rusiei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Relaţiile noastre merg la vale, devin din ce în ce mai rele”, a declarat Putin într-un interviu pentru postul rus Mir TV.

„Administraţia curentă a aprobat, în opinia mea, zeci de sancţiuni împotriva Rusiei în ultimii ani”, a adăugat Putin.

Comentariile lui Putin vin înaintea unui summit G20 de la sfârşitul lui iunie din Japonia. Relaţiile dintre Rusia şi SUA rămân tensionate din numeroase motive precum anexarea Crimeei de către Rusia, situaţia din Siria şi acuzaţiile că Rusia s-ar fi implicat în alegerile prezidenţiale din 2016.

Putin a comparat relaţiile Moscovei cu Washington cu cele ale Rusiei cu China, care sunt din ce în ce mai bune, o legătură strategică care a îngrijorat unii politicieni americani.

Trump a declarat miercuri că se va întâlni cu Putin la summit-ul G20, însă Kremlinul a comunicat cu o zi înainte că ideea unei întâlniri „este în aer” şi că nu au existat discuţii concrete în acest sens.

Trump a afirmat miercuri că speră ca SUA să aibă „o relaţie grozavă cu Rusia”, însă a confirmat că Washingtonul va trimite 1.000 de soldaţi în Polonia, o măsură cerută de Varşovia pentru a preveni posibilele agresiuni ale Rusiei.

De asemenea, Trump a precizat că ia în considerare sancţiuni cu privire la proiectul gazoductului Nord Stream 2 al Rusiei şi a avertizat Germania privind dependenţa sa de energia din Rusia.

Putin a afirmat în acelaşi interviu că speră la relaţii mai bune cu Washingtonul, în ciuda situaţiei actuale.

„Sperăm că bunul simţ va câştiga în final. Sperăm să putem ajunge la unele decizii împreună cu toţi partenerii, inclusiv americanii, având în vedere viitorul summit G20, care să fie constructive şi care să creeze condiţiile necesare pentru o cooperare economică”, a declarat Putin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.