Preşedintele rus Vladimir Putin acuză vneri Ucraina, într-o convorbire la telefon cu omologul său francez Emmanuel Macron, de ”numeroase crme de război” şi dă asigurări că forţele pe care le conduce Moscova fac ”tot posibilul” să nu ţintească civili, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În această convorbire, ”s-a atras atenţia asupra numeroaselor crime de război comise zilnic de către forţele de securtate şi naţionaliştii ucraineni”, subliniază într-un comunicat Kremlnul.

Putin a citat ”mai ales atacurile masive cu rachete şi de artilerie vizând oraţe din Donbas”, în estul rusofon al Ucranei, controlat în parte de către separatişti ucraineni proruşi susţinuţi de Moscova.

El a dat asigurări că ”forţele armate ruse fac tot posibilul să apere viaţa civililor, creând culoare umanitare în vederea evacuării lor în deplină siguranţă”.

Cei doi şefi de stat au discutat, de asemenea, în această convorbire la telefon, ”la iniţiativa franceză”, despre negocierile dintre Moscova şi Kiev care se află în curs, mai anunţă Kremlinul, fără să ofere detalii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.