Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că Donald Trump a avut o campanie prezidenţială mai eficientă decât Hillary Clinton şi că agenţiile americane de informaţii este posibil să fi trucat dovezile privind atacurile informatice din campanie. De asemenea, el a acuzat NATO că este un instrument al politicii SUA, dar a pledat pentru cooperarea dintre blocul militar şi Rusia în lupta împotriva terorismului, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o intervenţie la Forumul Economic de la Sankt Petersburg, Putin a apreciat că acuzaţiile americane potrivit cărora Rusia s-a aflat în spatele atacului ce a vizat serverele Partidului Democrat reprezintă “bârfă care face rău”.

El a subliniat că nu există “amprente ruse” găsite în urma atacului.

În plus, preşedintele rus a dat asigurări că nu a existat niciun acord secret între Moscova şi Donald Trump înainte de învestirea în funcţie a acestuia din urmă şi a descris afirmaţiile în acest sens drept “isterie”.

“Nu a fost nimic concret, zero. Este doar isterie. Ar trebui să vă ofer o pastilă?”, i-a spus Putin unui moderator, întrebat despre un posibil acord între Trump şi Moscova.

În plus, el a acuzat SUA că au desfăşurat “o intererenţă grosonală şi sistematică în afacerile ruse timp de mulţi ani”.

De asemenea, liderul de la Kremlin a afirmat că Moscova şi NATO trebuie să coopereze pentru a lupta împotriva terorismului, deoarece, în caz contrar, vor exista şi mai multe atacuri.

El a atras, însă, atenţia că vede alianţa militară drept un instrument al politicii externe americane şi că Moscova este îngrijorată să vadă infrastructura militară apropiindu-se de graniţele sale.

Joi, preşedintele rus a avertizat că elementele sistemului american antirachetă din Alaska şi Coreea de Sud reprezintă o provocare la adresa Rusiei, iar Moscova nu are altă opţiune decât să-şi consolideze propriile forţe ca răspuns.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.