Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său belarus Aleksandr Lukaşenko au discutat despre gruparea paramilitară rusă Wagner - care a organizat o insurecţia militară efemeră la 24 iunie -, la Sankt Petersburg, anunţă marţi Kremlinul, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Subiectul grupării Wagner a fost evocat acolo, subiectul comerţului şi cooperării economice, dar şi Uniunea (Rusia-Belarus) şi ameninţările din afara perimetrului ţărilor noastre, toate acestea s-au aflat pe agendă”, anunţă un purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

El nu a oferit niciun detaliu despre discuţiile lui Putin cu Lukaenko despre Wagner.

Cei doi lideri şi-au aliniat poziţiile, la această reuniune, şi au făcut schimb de păreri cu privire la numeroase probleme, a anunţat el.

”N-a existat niciun obiectiv să se ajungă la vreun acord”, a subliniat Peskov.

Lukaşenko a sosit în Rusia sâmbătă şi a fost primit de Putin la Sankt Petersburg duminică şi luni, potrivit serviciilor lor de presă.

Forţe Wagner au fost staţionate în Belarus, după ce Lukaşenko a mediat un acord între şeful grupării Evgheni Progojin, în urma rebeliunii sale efemere, şi Putin.

Aprocimativ 5.000 de luptărori Wagner se află în belarus, potrivit Kievului.

Ministerul belarus al Apărării anunţa săptămâna trecută sesiuni militare comune cu trupe Wagner, în urma rebeliunii anulate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.