Preşedintele rus Vladimir Putin a concediat joi doi generali din poliţie implicaţi în arestarea jurnalistului de investigaţie Ivan Golunov, eliberat ulterior, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Kremlinul a informat joi că Putin a concediat doi ofiţeri seniori din poliţie, ambii având rangul de general-maior.
 
Toate acuzaţiile împotriva jurnalistului rus de investigaţie Ivan Golunov au fost retrase, a informat marţi ministrul rus de Interne Vladimir Kolokoltsev.
 
Golunov fusese pus sub acuzare pentru trafic de droguri, însă avocaţii săi au susţinut că drogurile au fost plasate asupra sa.
Kolokoltsev a declarat că „nu a fost dovedit că el ar fi vinovat” iar cei doi ofiţeri care l-au arestat au fost suspendaţi.
Decizia a venit după „teste genetice şi medico-legale, luarea de amprente”, a precizat Kolkoltsev.
 
Anunţul a venit după ce Golunov a beneficiat de o susţinere fără precedent din partea presei din Rusia.
 
Trei ziare ruse importante – Kommersant, RBK şi Vedomosti – au avut prima pagină aproape identică pentru a-şi arăta susţinerea faţă de el. Cele trei ziare, printre cele mai respectate din ţară, au avut o primă pagină pe care scria „Eu/Noi suntem Ivan Golunov”. De asemenea, a fost publicat un editorial comun în care se cere o investigaţie transparentă privind acuzaţiile aduse lui Golunov.
 
Reporterul, care lucrează pentru site-ul leton Meduza, a fost arestat joi însă a fost eliberat duminică şi plasat în arest la domiciliu.
Avocatul său susţine că lui Golunov i-au fost plantate droguri, acuzaţie negată de autorităţile ruse. Meduza susţine că Golunov, în vârstă de 36 de ani, „este persecutat din cauza activităţii sale jurnalistice”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.