Secretarul de presă al Pentagonului John Kirby a devenit emotiv când a fost întrebat dacă Departamentul Apărării îl consideră pe preşedintele rus Vladimir Putin "un actor raţional", el vorbind despre "depravarea" lui Putin în Ucraina, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este greu să te uiţi la unele imagini şi să îţi închipui că un conducător care gândeşte normal, serios şi matur ar face asta. Aşa că nu pot să vorbesc despre psihologia sa. Dar cred că putem cu toţii să vorbim despre depravarea sa", a spus Kirby la un briefing de presă de la Pentagon, făcând o pauză de aproape 10 secunde.

La insistenţele unui jurnalist CNN, Kirby a numit justificările lui Putin pentru invazie "prostii", la un moment dat lovind pupitrul pentru a-şi accentua afirmaţiile.

"E greu să ... prostiile lui că este vorba despre nazism în Ucraina şi că este despre a-i proteja pe ruşii din Ucraina şi că este despre a apăra interesele naţionale ale Rusiei, când niciunul dintre ele, niciunul dintre ele nu a fost ameninţat de Ucraina", a spus Kirby.

Kirby a enumerat unele dintre acţiunile forţelor ruse pe care le-a numit "de neconceput", inclusiv civili "împuşcaţi în ceafă, cu mâinile legate la spate. Femei, femei însărcinate ucise, spitale bombardate".

Ulterior, Kirby a cerut scuze pentru că şi-a inserat "persepctiva personală" şi nu a vrut să detalieze evaluarea SUA privind starea mentală a lui Putin.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.