Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a ironizat miercuri instalarea lui Liz Truss în postul de premier al Marii Britanii, pe care o consideră ”criza democraţiei britanice”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Uneori ne întrebăm, oare, în ţări foarte populate şi cu tradiţii democratice puternice şi lungi, nu există nimeni capabil să reprezinte diverse aripi ale puterii în mod demn, profesionist şi înţelept?”, a declarat maria Zaharova, citată de agenţia oficială riusă se presă Tass.

”Problema poate că e legată de criza democraţiei britanice, pentru că acest «rezultat» nu are nimic a face cu alegerea directă a britanicilor”, a declarat ea despre Liz Truss.

Liz Truss, a treia femeie şefă a unui Guvern britanic - după Margaret Thatcher (1979-1990) şi Theresa May (2016-2019) -, o adeptă a unui ton belicos împotriva Rusiei, a fost aleasă, după o campanie în care a promis scăderi de impozite, de 57% dintre cei aproximativ 142.000 de membri ai Partidului Conservator.

Ea a intrat în funcţie marţi, în plină urgenţă economică, din cauza prăbuşirii puterii de cumpărare provocată de creşterea facturilor la energie.

Kremlinul a anunţat marţi că nu se aşteaptă la ”schimbări în mai bine” prin alegerea lui Liz Truss, cunoscută prin linia sa dură faţă de Rusia, pe care a catalogat-o drept o ţară ”agresoare” din cauza invaziei la 24 februarie şi ofensivei ruse în Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.