În total, 107.000 de persoane au protestat marţi în Franţa, dintre care 13.000 la Paris, la apelul sindicatelor pentru creşterea salariilor şi împotriva revendicărilor greviştilor din rafinării, a anunţat Ministerul francez de Interne, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sindicatul CGT evocă, la rândul său, 70.000 de manifestanţi la Paris şi aproximativ 300.000 în toată ţara.

Cincisprezece persoane au fost arestate în timpul manifestaţiilor, printre care unsprezece persoane la Paris, a adăugat ministerul. Nouă membri ai poliţiei au suferit ”răni uşoare”, inclusiv opt poliţişti în capitală, a mai precizat ministerul, adăugând că ”niciun protestatar” nu a fost rănit.

Ziua anterioară de mobilizare interprofesională, pe 29 septembrie, a reunit 118.500 de persoane, dintre care 13.500 la Paris, conform datelor oferite de poliţie (250.000 şi 40.000, potrivit organizatorilor).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.