Un grup de protestatari a forţat joi intrarea în Parlamentul macedonean, iar liderul social-democraţilor, Zoran Zaev, a fost rănit într-o bătaie, după ce partidul său şi aliaţii săi dintr-o formaţiune a etnicilor albanezi au votat să aleagă un albanez ca preşedinte al Legislativului, au declarat martori citaţi de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imagini difuzate de televiziuni l-au arătat pe Zaev cu sânge curgându-I din partea stângă a frunţii, la scurt timp după ce a anunţat că alianţa majoritară, condusă de formaţiunea sa, l-a ales pe Talat Xhaferi ca preşedinte al Parlamentului.

Un martor a văzut manifestanţi naţionalişti furioşi de desemnarea lui Xhaferi bătând un alt parlamentar în sediul Legislativului, precum şi cioburi împrăştiate pe jos.

Xhaferi a devenit primul etnic albanez ales preşedinte al Parlamentului macedonean de când mica ţară balcanică şi-a obţinut independenţa, în 1991.

Macedonia a ajuns în pragul unui război civil în urma unei insurgenţe a minorităţii albaneze în 2001. A fost nevoie de mediere internaţionale pentru detensionarea situaţiei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.