Procurorul general spaniol a sugerat luni că arestarea preşedintelui regional catalan Carles Puigdemont, hotărât să organizeze un referendum pentru independenţă interzis de justiţie, rămâne o opţiune, chiar dacă nu este luată în calcul pentru moment, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

« Legal, este posibil să fie reunite condiţiile” pentru arestarea sa, a declarat José Manuel Maza. “Este o decizie care este posibilă, dar nu am considerat, deocamdată, că ar trebui să o luăm”, a adăugat el.

Parchetul a cerut urmăriri în justiţie în cazul lui Puigdemont şi a fiecărui membri al Guvernului său, acuzându-i de deturnare de fonduri şi de nesupunere faţă de autorităţi.

Parchetul general a ameninţat deja cu arestarea a aproximativ 700 de primari catalani, dispuşi să oagnizeze referendumului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.