Procurorul general al Ucrainei, Irina Veneditktova, a anunţat că 1.222 de cadavre au fost găsite în regiunea Kiev, de când din zonă s-au retras soldaţii ruşi, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Veneditktova a precizat la Sky News că autorităţile ucrainene anchetează 5.600 de cazuri de posibile crime de război comise de ruşi de la startul invaziei şi au identificat peste 500 de persoane suspectate că au comis crime de război, inclusiv militari de rang înalt şi oficiali guvernamentali ruşi.

“Ceea ce vedem în toate regiunile Ucrainei sunt crime de război, crime împotriva umanităţii şi facem totul ca să se ia măsuri”, a afirmat ea.

Procurorul general a adăugat că Ucraina are dovezi că Rusia a comis un atac cu rachetă asupra garei din Kramatorsk, atac în care au murit peste 50 de oameni.

Rusia a negat că este responsabilă pentru atacul de vineri şi susţine că nu a fost racheta sa cea care a lovit gara.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.