Biroul procurorului districtual din comitatul Albany, New York, a anunţat marţi că renunţă la o acuzaţie penală depusă împotriva fostului guvernator al New York-ului, Andrew Cuomo, legată de o reclamaţie potrivit căreia ar fi atins cu forţa o consilieră în reşedinţa guvernatorului, în decembrie 2020, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorul districtual  din Albany, David Soares, a spus că plângerea femeii este credibilă, dar că ”după examinarea tuturor dovezilor disponibile am ajuns la concluzia că nu ne putem îndeplini sarcina la proces. Ca atare, am anunţat Curtea că refuzăm să urmărim această chestiune şi solicităm respingerea acuzaţiilor depuse de şeriful din judeţul Albany”, a spus Soares într-un comunicat.

Retragerea cazului a avut loc cu trei zile înainte ca Cuomo să se prezinte în instanţă pentru prima dată în acest caz, care a fost depus în octombrie de Biroul Şerifului din comitatul Albany, Şi a venit după ce alţi procurori au indicat că nu vor depune acuzaţii împotriva lui Cuomo.

Plângerea din Albany a fost depusă la două luni după ce democratul care deţinea funcţia de guvernator de trei mandate şi-a dat demisia în urma unui raport comandat de Biroul Procurorului General din New York, care a constatat că a hărţuit sexual aproape o duzină de femei.

Plângerea penală spunea că la 7 decembrie 2020, când asistenta l-a vizitat la reşedinţa din Albany, Cuomo, în mod intenţionat şi fără un scop legitim, şi-a pus forţat mâna sub bluza victimei... şi pe corpul ei, mai precis  pe sânul ei stâng, în scopul de a o degrada şi a-şi satisface dorinţele sale sexuale”, se spune în plângere.

Soares s-a declarat dezamăgit de depunerea plângerii de către Biroul Şerifului, care a fost făcută fără o avertizare prealabilă a parchetului. Dar până marţi biroul lui Soares nu dăduse niciun semn că ar fi abandonat cazul.

”Eu, ca majoritatea newyorkezilor, rămân profund tulburat de acuzaţii precum cele în discuţie aici. O astfel de conduită nu îşi are loc în guvern sau la niciun loc de muncă. Deşi căile de urmărire penală în aceste cazuri sunt uneori limitate, încurajez victimele hărţuirii şi abuzului la locul de muncă să continue să se prezinte şi să scoată la lumină aceste probleme, astfel încât aceste discuţii importante să poată continua”, a spus Soares marţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.