Procurorii români au anunţat marţi că influencerul Andrew Tate, fratele său Tristan şi alţi doi suspecţi sunt cercetaţi pentru trafic de persoane în formă continuată, precizând că este o infracţiune mai gravă decât acuzaţiile separate de trafic de persoane, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

DIICOT i-a notificat pe fraţii Tate că acuzaţia de trafic de persoane a fost schimbată în trafic în formă continuată, a declarat un purtător de cuvânt al DIICOT, potrivit Reuters. De asemenea, încă o victimă a fost adăugată la acest caz, care a început cu şase femei, a precizat purtătorul de cuvânt.

Echipa de avocaţi a fraţilor Tate a declarat că modificările de marţi sunt în "interesul legal" al suspecţilor. "Cadrul legal a fost revizuit şi modificat pentru a asigura menţinerea unei anchete imparţiale", au spus ei într-un comunicat.

Fraţii Tate şi două femei suspecte din România se află în arest la domiciliu în aşteptarea finalizării anchetei penale pentru suspiciuni de trafic de persoane, viol şi constituire a unei bande criminale pentru a exploata sexual femei, acuzaţii pe care aceştia le-au negat. Conform legislaţiei româneşti, procurorii au formultat acuzaţiile împotriva celor patru suspecţi, dar cazul este în curs de investigare şi nu a ajuns încă la proces. Este de aşteptat ca procurorii să îi trimită în judecată spre sfârşitul acestei luni, precizează Reuters.

Cei patru au fost în custodia poliţiei din 29 decembrie până la 31 martie, când un tribunal din Bucureşti i-a plasat în arest la domiciliu.

Traficul de persoane adulte este pasibil de o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani.

Tot marţi, menţionează Reuters, procurorii DIICOT au anunţat că au deschis o anchetă penală separată împotriva unui român apropiat al fraţilor Tate, sub acuzaţia de trafic de persoane şi de constituire a unui grup infracţional pentru a exploata sexual şapte femei. Procurorii au declarat că Vlad Obuzic (numele potrivit grafiei Reuters - n.r.), pe ale cărui conturi sociale apar imagini cu el alături de fraţii Tate, şi alţi doi suspecţi şi-au recrutat presupusele victime seducându-le şi pretinzând în mod fals că doresc o relaţie sau o căsătorie (metoda loverboy). Victimele erau apoi constrânse să producă conţinut pornografic pentru site-urile de videochat, suspecţii păstrând majoritatea câştigurilor. "Pentru a se asigura de loialitatea victimelor şi de faptul că vor presta doar în beneficiul membrilor grupului, acestea erau obligate să îşi tatueze numele sau chipul membrului grupului care le exploata", au declarat procurorii într-un comunicat.

CITEȘTE ȘI UPDATE - Percheziţii în Bucureşti, Cluj, Ilfov la traficanţi de persoane /Victimele, recrutate prin metoda loverboy, obligate să producă material video cu conţinut sexual/ Ele aveau tatuat numele celui care le exploata /Vizat, un apropiat al fraţilor Tate

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.