Procurorul din Nanterre anunţă joi deschiderea unor proceduri judiciare - cu privire la omucidere - împotriva poliţistului care a tras focul de armă care l-a ucis pe Nahel, în vârstă de 17 ani, marţi, în timpul unui control rutier, şi a cerut plasarea acestuia în detenţie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Parchetul consideră că condiţiile legale ale folosirii armei (de către poliţist) nu se întrunesc”, a declarat în faţa presei magistratul Pascal Prache.

Poliţistul se înfăţişa joi în faţa a doi judecători de instrucţie, în vederea unei inculpări.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Având în vedere faptele şi necesitatea protejării investigaţiilor, parchetul a cerut plasarea sa în detenţie provizorie”, a subliniat procurorul.

SUSPENDARE ADMINISTRATIVĂ

Poliţistul care a tras focul de armă mortal urmează să fie suspendat, a anunţat joi ministrul francez de Interne Gérald Darmanin, în cursul unei deplasări la Mons-en-Baroeu, în regiunea Nord, după o nouă noapte de violenţe.

”I-am cerut prefectului poliţiei să-l suspende administrativ pe poliţist”, a anunţat ministrul.

Poliţistul motociclist, în vârstă de 38 de ani, urma să fie prezentat joi unui judecător de instrucţie în vederea unei eventuale inculpări cu privire la ”omucidere voluntară”.

REFUZ DE A SE CONFORMA

Pascal Prache a detaliat, în această conferinţă de presă, circumstanţele dramei, după ce i-a audiat pe cei doi poliţişti ”în mai multe rânduri” şi a exploatat înregistrări  ale unor camere de supraveghere şi înregistrări video difuzate pe reţele de socializare.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, cei doi poliţişti pe motocicletă au vrut să controleze maşina care circula cu viteză mare ”pe un drum de autobuz”, la Nanterre, a declarat procurorul.

Ei iau făcut semn şoferului să oprească la un semafor, dar acesta a redemarat.

Maşina ”şi-a continuat drumul”, urmată de către cei doi motociclişti, după care a rămas blocată într-un ambuteiaj, potrivit lui Pascal Prache.

Cei doi poliţişti au coborât de pe motocilete şi au ”strigat la şofer să oprească”, poziţionându-se ”de partea stângă a maşinii”, ”unul la nivelul portierei şoferului, celălalt în apropierea aripii din faţă, pe stânga”, potrivit procurorului.

În cursul audierilor, ei au declarat că ”au scos amândoi arma” şi au ”îndreptat-o către şofer, pentru a-l desuraja să redemareze”, a declarat procurorul.

”În momentul în care vehiculul a redemarat, poliţistul aflat lângă aripa vehiculului a tras o dată în şofer” şi l-a ucis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.