Senatul SUA a votat vineri împotriva audierii de martori în procesul pentru destituirea lui Donald Trump, netezind calea spre achitarea preşedintelui de acuzaţiile de abuz de putere şi obstrucţionare a Congresului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rezultatul votului a fost unul strâns, de 51 la 49, cu doar doi republicani, Mitt Romney (Utah) şi Susan Collins (Maine), care au votat alături de democraţi, care au cerut audierea de martori.

Lucrările Senatului au fost suspendate pe perioada weekend-ului, iar luni vor fi reluate pentru pledoarii şi deliberări.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Votul final privind acuzaţiile aduse lui Trump este programat pentru miercuri, după-amiază.

Odată cu votul de vineri, speranţele democraţilor sunt tot mai mici. Unii republicani au spus că Trump a acţionat neadecvat, dar că nu merită să fie înlăturat din funcţie.

Nancy Pelosi, purtătoare de cuvânt a Camerei, a spus că votul împotriva audierii de martori îi face pe republicani complici la muşamalizarea acţiunilor preşedintelui.

„Nu poate exista achitare fără un proces”, a transmis ea într-un comunicat, citează The Guardian. „Şi nu există proces fără martori, documente şi dovezi”.

Pentru a-l demite pe preşedinte este nevoie de votul a două treimi din totalul de 100 de senatori. 

Donald Trump are în vedere obţinerea unui al doilea mandat de preşedinte, la alegerile din 3 noiembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.