Un reprezentant al consulatului Republicii Moldovei la Bucureşti a anunţat, la ora 21, data oficială a închiderii urnelor, că procesul de votare continuă până când vor putea vota cei care se aflau la acel moment la coadă, cu rezerva ca buletinele de vot să fie suficiente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La ora 21, s-a dispus ca nicio persoană să nu se mai poată aşeza la coada formată în faţa consulatului. Pentru a preveni acest lucru, la capătul cozii s-au aşezat un membru din secţia de votare şi un jandarm.

În momentul anunţului, numărul de buletine de vot disponibile era estimat la 120, iar la coadă se aflau aproape 200 de persoane. Astfel vor putea să voteze cetăţenii moldoveni care erau deja puşi la coadă la ora 21, cu condiţia ca buletinele de vot să fie suficiente pentru toţi.

Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova a anunţat că peste 1.560.000 de alegători moldoveni au votat până la ora 19.00, iar prezenţa la urne la cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale este de peste 52%. La secţiile de votare din străinătate, unde au fost cozi pe tot parcursul zilei, au votat peste 121.000 de persoane.

Circumscripţia unde s-a înregistrat cea mai mare prezenţă la urne este municipiul Chişinău (55%), iar cea mai scăzută prezenţă este în raionul Cantemir (39%).

Cei mai mulţi alegători au votat în localitatea Pocrovca din raionul Donduşeni (84%), iar cei mai puţini şi-au exercitat dreptul la vot în Caracuşenii Vechi din raionul Briceni.

În secţiile de votare din străinătate au votat, până la ora 19.00, peste 121.000 de persoane. Astfel, în Italia au votat 43.000 de cetăţeni moldoveni, în România - 14.331, în Franţa - 9.243, iar în Rusia - 8.332.

Secţiile de vot pentru alegerile din Republica Moldova s-au închis la ora 21.00. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.