”Prioritatea este să se evite pericolul unui război”, a declarat joi ambasadorul rus la ONU Vasili Nebenzia, la finalul unei reuniuni cu uşile închise a celor 15 membri ai Consiliului de Securitate al ONU consacrată situaţiei din Siria. Întrebat dacă se referă la un război între Statele Unite şi Rusia, el a spus că nu poate fi exclusă ”nicio posibilitate", date fiind mesajele venite de la Washington, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă se referă la un război între Statele Unite şi Rusia, diplomatul a răspuns: ”Nu putem să excludem nicio posibilitate, pentru că am văzut mesajele care vin de la Washington. Ele sunt foarte belicoase”.

”Prioritatea imediată este să prevenim riscul unui război”, a declarat ambasadorul rus la ONU, îndemnând Statele Unite şi aliaţii lor să se abţină de la orice acţiune militară contra Siriei, ca represalii faţă de presupusul atac chimic de la Duma din weekendul trecut.

”Ei ştiu că noi suntem acolo. Sper că va avea loc un dialog cu privire la acest subiect prin canale adecvate, pentru a se evita orice evoluţie periculoasă”, a continuat ambasadorul Rusiei.

”Pericolul unei escaladări nu este limitat doar la Siria. El este mai ridicat pentru că armata noastră este acolo”, a adăugat Nebenzia, evocând o situţie ”foarte periculoasă”.

Donald Trump a întreţinut confuzia, joi, cu privire la iminenţa unei operaţiuni militare contra Siriei, acuzată că a comis sâmbăta trecută un atac chimic în oraşul rebel Duma, în apropiere de Damasc.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.