Prinţul William a declarat duminică că este onorat că a primit titlul de prinţ de Wales cu prilejul unei convorbiri cu prim-ministrul Ţării Galilor, Mark Drakeford, a precizat Palatul Kensington într-un comunicat de presă, potrivit BBC. Prinţul a vorbit, de asemenea, despre speranţa sa că cuplul regal va vizita Ţara Galilor în curând.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prinţul de Wales s-a angajat să servească poporul Ţării Galilor cu "umilinţă şi mare respect". Prinţul William şi soţia sa, Catherine, au fost numiţi vineri prinţ şi prinţesă de Wales de către regele Carol al III-lea.
 
Într-o convorbire telefonică cu primul ministru al Ţării Galilor, prinţul ar fi recunoscut afecţiunea profundă a sa şi a prinţesei pentru Ţara Galilor.
 
 
"Prinţul şi prinţesa aşteaptă cu nerăbdare să sărbătorească istoria şi tradiţiile mândre ale Ţării Galilor, precum şi un viitor plin de promisiuni", a precizat palatul.
 
"Ei vor căuta să se ridice la înălţimea contribuţiei mândre pe care membrii familiei regale au adus-o în anii trecuţi." Prinţul a vorbit despre dorinţa de a se întâlni cu primul ministru Mark Drakeford şi cu alţi lideri galezi "cu prima ocazie".
 
 
Regele Carol al III-lea i-a transmis titlul fiului său în timpul primului său discurs către naţiune după moartea reginei, în vârstă de 96 de ani...
 
Urmând paşii Prinţesei Diana, care a murit în urmă cu 25 de ani, se spune că Prinţesa Catherine "apreciază istoria", dar va "dori să privească spre viitor în timp ce îşi creează propriul drum", a declarat o sursă în urma anunţului.
 
Ea a devenit prima de la Prinţesa Diana încoace care foloseşte binecunoscutul titlu, unul care a aparţinut tot anterior Camilei, dar pe care aceasta nu l-a folosit niciodată.
 
Catherine a descris-o pe Diana ca fiind "o femeie inspiratoare pe care să o admiri" după logodna sa cu prinţul William în 2010.
 
Cei doi vor prelua şi titlurile de Duce şi Ducesă de Cornwall, deţinute anterior de rege şi Camilla, noua regină consort.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.