Prinţul de Wales va efectua în această lună vizite care vor "recunoaşte suferinţa umană" provocată de conflictele din Gaza, Israel şi Orientul Mijlociu, anunţă BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vizitele vor aborda, de asemenea, preocupările legate de o creştere a antisemitismului. Prinţul va participa la o întâlnire într-o sinagogă pentru a asculta opiniile unor tineri "susţinători ai luptei împotriva urii şi antisemitismului" din diferite medii.

El şi Catherine, Prinţesa de Wales, au fost "profund îngrijoraţi" de evenimentele din Gaza şi Israel. Deşi nu se vor amesteca în politica acestor conflicte, vizitele prinţului vor reprezenta o recunoaştere simbolică a suferinţei celor prinşi în violenţă.

El va asculta opiniile celor care oferă sprijin umanitar în Orientul Mijlociu şi este de aşteptat să audă relatări de primă mână despre presiunea asupra celor care lucrează în Gaza.

Construirea de punţi între credinţe şi combaterea intoleranţei religioase a fost o cauză specială a tatălui prinţului, Regele Carol al III-lea.

Însă, de când a fost diagnosticat cu cancer la începutul acestei luni, regele nu a mai efectuat astfel de vizite publice. În luna octombrie a anului trecut, regele a vorbit despre "pierderile de vieţi omeneşti sfâşietoare" în conflictul din Orientul Mijlociu şi a făcut un apel pasionat la respect între diferitele credinţe şi culturi. Iar în mesajul său de Crăciun, a vorbit despre valorile universale fundamentale împărtăşite de religii, într-un moment de "conflict tragic".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.