O organizaţie umanitară a depus miercuri plângere, la Paris, şi s-a constituit parte civilă împotriva prinţului moştenitor de la Abu Dhabi, pe care-l acuză de complicitate la tortură, tratamente inumane şi crime de război, în timp ce Mohammed bin Zayed al-Nahyan se află într-o vizită în Franţa, a anunţat avocatul francez al acestui ONG, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Yemeniţi sunt asociaţi acestei plângeri şi s-au constituit, la rândul lor, parte civilă, a declarat Joseph Breham, avocatul Alianţei Internaţionale pentru Apărarea Drepturilor şi Libertăţilor (AIDL).

Un apropiat al prinţului moştenitor saudit Mohamed din Salman, Mohammed bin Zayed al-Nahyan, în vârstă de 57 de ani, este regentul de facto al Emiratelor Arabe Unite (EAU).

El este totodată comandantul suprem al forţelor armate, angajate alături de cele ale Riadului în Războiul din Yemen contra rebelilor huthi, susţinuţi de Iran.

”În această calitate ordonă el bombardamente” în Yemen, se subliniază în plângere, consultată de Reuters.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.