Prinţul Mohammed bin Salman al Arabiei Saudite i-ar fi trimis cel puţin 11 mesaje celui mai apropiat consilier, cel care ar fi supervizat echipa care l-a asasinat pe jurnalistul Jamal Khashoggi, cu câteva ore înainte şi după moartea acestuia, conform Wall Street Journal (WSJ), care face referire la un raport al CIA, scrie Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Wall Street Journal a informat că a analizat părţi ale unui raport al CIA, care include interceptări electronice şi alte informaţii.

Conform raportului, CIA poate spune cu o siguranţă „medie spre mare” că prinţul Mohammed l-a vizat personal pe Khashoggi, „ordonând probabil uciderea sa”.

Totuşi, în analiza CIA se arată că nu există informaţii care să dovedească direct ordinul dat de bin Salman. Prinţul Mohammed i-ar fi trimis mesaje electronice lui Saud al-Qahtani, cel care superviza echipa de 15 persoane care l-au ucis pe Khashoggi şi se afla în comunicare directă cu liderul echipei în Istanbul, se arată în articolul WSJ. Conţinutul mesajelor dintre prinţ şi Qahtani nu este cunoscut.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.