Prinţul Charles al Marii Britanii laudă ”curajul şi creativitatea” cu care Commonwealth-ul a reacţionat la pandemia de coronavirus, într-un mesaj care va fi transmis duminică, cu câteva ore înainte ca prinţul Harry şi Meghan să vorbească despre renunţarea la îndatoririle lor regale, la televiziunea americană, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, prinţul Charles s-a alăturat altor membri ai Casei Regale, între care fiul şi moştenitorul său prinţul William, care au vorbit despre impactul Covid-19 în mesaje înregistrate pentru un program care marchează Ziua Commonwealth-ului, dedicat ţărilor, majoritatea foste membre ale imperiului britanic, care menţin legături apropiate cu Marea Britanie.

”Pandemia de coronavirus a afectat toate ţările din Commonwealth, privând cu cruzime oameni fără număr de vieţile şi mijloacele lor de trai, perturbând societăţile noastre şi lipsindu-ne de legăturile umane la care ţinem atât de mult”, afirmă Charles în mesajul său.

”În contextul acestei suferinţe sfâşietoare, hotărârea, curajul şi creativitatea extraordinare cu care aceşti oameni au răspuns este o inspiraţie pentru noi toţi”, a continuat acesta.

Mesajul prinţului va fi difuzat duminică în programul de la televiziunea britanică, înainte ca un interviu cu fiul său mai mic, prinţul Harry, şi soţia lui, Meghan, să fie prezentat în Statele Unite.

Extrase din interviul pre-înregistrat cu Oprah Winfrey au arătat-o ​​pe Meghan, în vârstă de 39 de ani, afirmând că este ”gata să vorbească” despre experienţa ei de a se căsători în familia regală britanică, în 2018.

Nepotul reginei şi soţia sa au uimit familia regală în ianuarie anul trecut, anunţând că vor renunţa la rolurile lor oficiale regale pentru a-şi construi o nouă viaţă independentă, în California.

Ruptura a fost confirmată luna trecută şi, în ultima săptămână, cuplul şi Palatul Buckingham s-au angajat într-un război de cuvinte din ce în ce mai înverşunat, pe fondul acuzaţiilor de minciuni, hărţuire şi defăimare.

De asemenea, prinţul Philip, soţul reginei, în vârstă de 99 de ani, se află în spital, în Londra, după ce a fost supus unei proceduri pentru tratarea unei afecţiuni cardiace.

Ziua Commonwealth-ului este de obicei marcată cu o slujbă ţinută la Westminster Abbey din Londra, dar aceasta a fost anulată din cauza pandemiei.

Ceremonia va fi înlocuită de un program special - O sărbătoare pentru ziua Commonwealth-ului - care va fi difuzat duminică, la BBC One.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.