Prinţul Andrew a declarat că nu îşi aminteşte să o fi întâlnit pe americanca Virginia Giuffre, femeia care care l-a acuzat pe investitorul în fonduri speculative Jeffrey Epstein de abuz sexual şi a susţinut că a fost forţată, pe când avea 17 ani, să întreţină relaţii sexuale cu fiul reginei Elizabeth II, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Andrew,  în vârstă de 59 de ani, a afirmat, la BBC, că a dezamăgit rămânând alături de Jeffrey Epstein după ce acesta a fost pus sub acuzare pentru că a plătit o adolescentă ca să întreţină relaţii sexuale cu el.

Una dintre acuzatoarele lui Epstein, Virginia Giuffre, a afirmat că a fost forţată să întreţină relaţii sexuale cu prinţul Andrew la Londra, la New York şi pe o insulă privată din Caraibe, în perioada 1999-2002, ea menţionând că Epstein a ţinut-o ca “sclavă sexuală”.

“Nu îmi amintesc să o fi întâlnit-o vreodată pe această doamnă, chiar deloc”, a spus Andrew, al doilea fiu al reginei Elizabeth II.

Giuffre, care se numea înainte Virginia Roberts, a afirmat că a avut relaţii sexuale prima dată cu Andrew când avea 17 ani.

În presa birtanică a apărut o fotografie cu prinţul şi Giuffre, în care Andrew o ţine de mijloc pe tânără, imagine care datează din 2001. Susţinători ai lui Andrew afirmă încă că fotografia a fost trucată.

La sfârşitul lunii august,  Virginia Giuffre i-a cerut fiului reginei Elizabeth II să recunoască ce a făcut. Ea a făcut declaraţia după audierea la o curte de justiţie din Manhattan. Prinţul „ştie ce a făcut”, a spus ea atunci.

Ducele de York a negat în mai multe rânduri orice implicare în acţiunile lui Epstein.

La 10 august, Epstein în vârstă de 66 de ani - apropiat al unora ca Donald Trump, Bill Clinton şi prinţul Andrew - s-a sinucis în celula sa.

Giuffre a depus mărturie în 2011 că prinţul Andrew „cunoaşte adevărul” legat de abuzurile comise asupra mai multor minore. În decembrie 2014, ea a susţinut că a fost forţată să întreţină relaţii sexuale cu alteţa regală şi alţi prieteni ai lui Epstein. În 2015, un judecător a considerat acuzaţiile irelevante şi impertinente şi le-a eliminat din proces. Giuffre, în vârstă de 35 de ani, trăieşte acum în Queensland, unde este căsătorită cu un australian. Marţi, ea s-a numărat între cele 15 femei care au depus mărturie după sinuciderea magnatului.

Moartea lui Epstein a pus capăt procesului penal, însă judecătorul a dat ocazia celor care îl acuză să vorbească public.

Jeffrey Epstein a fost acuzat că, în perioada 2002 -2005, a plătit minore să întreţină relaţii sexuale în casele lui din Manhattan şi Florida. Înainte de procesul programat pentru anul viitor, el a mai fost acuzat că ar fi plătit cu sume uriaşe doi potenţiali martori.

Epstein, care a pledat „nevinovat”, risca o pedeapsă de 45 de ani de închisoare. El a evitat acuzaţii similare într-un controversat proces secret din 2008, în care a pledat „vinovat”. A fost arestat la 6 iulie, după ce a aterizat în New Jersey. La 10 august a fost găsit fără viaţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.