Primul vehicul de luptă destinat trupelor de infanterie Lynx de fabricaţie maghiară a părăsit linia de asamblare, a anunţat ministrul ungar al apărării, Kristóf Szalay-Bobrovniczky, sâmbătă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Comunicatul de presă pe care Ministerul Apărării Naţionale din Ungaria l-a transmis agenţiei de presă MTI reaminteşte că, în baza celui mai recent acord încheiat cu partenerul strategic Rheinmetall, se lucrează la dezvoltarea unui sistem de apărare aeriană pentru Forţele Armate ale Ungariei, care se bazează pe Lynx KF-41.
Apărarea activă împotriva dronelor de mici dimensiuni şi a ţintelor aeriene tradiţionale, prin utilizarea eficientă a capabilităţilor blindate, este în prezent esenţială, a subliniat ministerul.
Odată cu primul Lynx fabricat în Ungaria care a părăsit linia de asamblare de la fabrica din Zalaegerszeg, sâmbătă a fost atinsă o nouă piatră de hotar istorică în dezvoltarea forţelor militare, se mai precizează în comunicat.

Documentul  îl citează pe ministrul Apărării Kristóf Szalay-Bobrovniczky, care a relatat că lungimea acestor vehicule de fabricaţie maghiară este de 8,49 metri, lăţimea fiind de 3,8 metri, iar înălţimea, de 3,73 metri, ceea ce depinde şi de suprastructura montată pe caroseria vehiculului. Performanţa vehiculelor este asigurată de un motor turbo diesel Liebherr D9612 cu 6 cilindri şi 1463 de cai putere.

În comunicatul ministerului, ministrul a subliniat că Lynx este “cel mai modern vehicul de luptă de infanterie al timpurilor noastre, ceea ce reflectă perfect schimbările începute în apărarea naţională”.

Dezvoltarea unor forţe armate maghiare moderne, de înaltă tehnologie, asigură nu numai faptul că acestea “vor putea să se ocupe în mod eficient de apărarea ţării noastre, ci şi că vor putea să îşi îndeplinească pe deplin obligaţiile de aliat internaţional”, a subliniat Kristóf Szalay-Bobrovniczky.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.