Două persoane decedate în California - la începutul şi la mijlocul lui februarie - au fost primele victime ale noului coronavirus în Statele Unite, cu câteva săptămâni înaintea primei morţi înregistrate în mod oficial până acum, a anunţat coronaerul comitatului Santa Clara, relatează AFP

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autopsiile efectuate celor două persoane - care au murit la domiciliu, la 6 şi la 17 februarie - sunt cele care au permis să se conchidă că moartea lor a fost cauzată de covid-19, a precizat elîntr-un comunicat, după ce a primit confirmarea Centrelor americane de luptă împotriva maladiilor (CDC).

Până acum, persoana considerată oficial drept prima victimă a coronavirusului a murit la 26 debruarie, în statul Washington (vest).

Decesul altei persoane, tot în comitatul californian Santa Clara, dar de această dată la 6 martie este atribuit, de asemenea atribuit noului coronavirus, a precizat coronerul.

”Aceste trei persoane au murit la domiciliu, la un moment la care noi nu dispuneam decât de puţine teste şi numai prin intermediul CDC”, a subliniat el.

Aceste teste erau rezervate la acea vreme persoanelor care prezentau anumite simptome şi care au călătorit recent, a precizat el.

Coronerul a anunţat că se aşteaptă la înregistrarea, în curând, şi a altor decese cauzate de covid-19 şi care au trecut până acum neobservate în comitatul Santa Clara.

Numărul cazurilor de covid-19 în comitatul Santa Clara este de cel puţin 50 de ori mai mare decât cel anunţat în mod oficial, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea californiană Stanford, publicat săptămâna aceasta, care are la bază analize sanguine ale unui număr de peste 3.000 de voluntari.

Statele Unite sunt ţara cea mai afectată de covid-19 - cu 44.845 de morţi înregistraţi marţi de Universitatea Johns Hopkins.

Peste 820.000 de contaminări au fost diagnosticate în întreaga ţară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.