Zeci de străini şi de binaţionali au părăsit miercuri Fâşia gaza, către Egipt, prin punctul de trecerea frontierei de la Rafah, deschis pentru prima oară, în a 26-a zi de Război Israel-Hamas, potrivit unui jurnalist AFP de la faţa locului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ei au fost autorizaţi să intre în terminalul de la Rafah către ora 7.45 GMT (9.45, ora României), după ce autorităţile egiptene au anunţat deschiderea excepţională a acestuia, pentru a permite trecerea a aproape 90 de răniţi palestinieni şi a aproximativ 450 de binaţionali şi străini.

Imagini filmate miercuri dimineaţa suprprind un convoi de ambulanţe egiptene care aşteaptă de partea egipteană a frontierei pentru a prelua răniţii.

Reuters a anunţat că punctul de trecerea frontierei din Fâşia Gaza în Egipt urma să se deschidă - pe o perioadă nedeterminată - pentru a permite ieşirea deţinătorilor de paşapoarte străine.

Qatarul a negociat un acord între Egipt, Israel şi Hamas, în coordonare cu Statele Unite, potrivit unei surse citate de Reuters.

”Un prim grup de persoane care deţin paşapoarte străine va traversa terminalul Rafah către Egipt miercuri”, declara AFP un reprezentant al autorităţilor însărcinate cu postul de frontieră.

Fâşia Gaza este bombardată în mod neîncetat de Israel de la începutul războiului împotriva Hamas.

La rafah, de partea efipteană a frontierei, televiziuni apropiate spionajului egiptean trasmiteau în direct imagini cu o coadă de ambulanţe care intra în terminal.

În total 81 de răniţi urmează să fie transportaţi de aceste ambulanţe în spitale egiptene, potrivit unor oficiali egipteni şi palestinieni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.