Primele secţii de votare s-au deschis marţi, în Statele Unite, într-un scrutin prezidenţial - între democrata Hillary Clinton şi republicanul Donald trump - urmărit de întreaga lume cu sufletul la gură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Îşi vor alege americanii marţi prima preşedintă sau un populist? Momentul alegerii a venit, iar lumea aşteaptă rezultatul cu îngrijorare, comentează AFP.

Democrata şi-a încheiat ultimul miting marţi, cu câteva ore înainte de deschiderea primelor urne, îndemnându-i pe americani să aleagă viziunea unei "Americi pline de speranţă, primitoare şi generoase".

Americanii au început să voteze pe Coasta de Est de la ora locală 6.00 (13.00, ora României).

Însă numele învingătorului va fi cunoscut abia după ora locală 22.00 (miercuri, 5.00, ora României).

Clinton, în vârstă de 69 de ani, care conduce în sondaje, speră să intre în istorie ca prima femeie preşedintă a Statelor Unite, după cei 44 de preşedinţi bărbaţi, începând cu George Washington în 1789.

Ea a promis să unească ţara între frontiere sigure şi să facă din "America o prioritate".

Republicanul populist Donald Trump, în vârstă de 70 de ani, considerat un outsider, speră să creeze surpriza unui "Brexit la puterea a treia", o trimitere la votul surprinzător al britanicilor de a ieşi din Uniunea Europeană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.