Ichiro Matsui, primarul oraşului japonez Osaka, a stârnit un val de critici în mediul online după ce a spus că femeilor le ia mai mult timp decât bărbaţilor să cumpere provizii, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul încerca să promoveze distanţarea socială, măsură eficientă în stoparea răspândirii Covid-19.

Matsui a făcut apel la concetăţeni să ia măsuri pentru a reduce riscul de infectare, dar remarcile lui referitoare la comportamentul cumpărătorilor din punct de vedere al genului au stârnit o controversă.

„Când va merge o femeie... va dura”, a răspuns Matsui unui reporter care a întrebat dacă este posibilă reducerea numărului de cumpărători în supermarketuri. „Dacă eraţi dumneavoastră, dacă vi se spunea să luaţi asta sau asta, aţi fi mers direct... apoi acasă”, a adăugat primarul. 

Matsui, care a mai spus că soţii trebuie să evite să meargă împreună la cumpărături şi că oamenii trebuie să limiteze deplasările în acest sens, a fost acuzat că este sexist. 

„Japonia este o ţară în care aceste cuvinte au venit, calm, din gura unui primar. Deplorabil”, a scris vineri un utilizat de Twitter.

Altul a spus că remarcile arată că politicienii nu se gândesc destul la ce presupune rolul de părinte, munca din gospodărie şi îngrijire.

Până vineri dimineaţă, în Osaka şi prefectura care îl înconjoară au fost înregistrate aproximativ 1.500 de cazuri de îmbolnăvire, fiind cel mai afectat oraş după Tokyo.

Guvernul japonez a declarat stare de urgenţă la nivel naţional până pe 6 mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.